Krzysztof Łuczak posiada dyplom MBA wydany przez Uniwersytet Warszawski oraz University of Illinois. Z Cloud Services jest związany od sierpnia 2021 r., od października jako członek zarządu spółki i jej dyrektor zarządzający. W latach 2016-2021 pracował w międzynarodowej korporacji Atos.

Wcześniej przez 12 lat pracował w firmie IBM, sprawując różne role kierownicze w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie. W trakcie kariery pełnił również funkcję dyrektora działu Management Consulting w PricewaterhouseCoopers oraz PwC Consulting.

Krzysztof Łuczak nowym CEO Cloud Services

W komunikacie podano, że celem nowego dyrektora zarządzającego jest dalsza ekspansja międzynarodowa firmy. Krzysztof Łuczak planuje także rozwój nowych usług i produktów oferowanych przez spółkę.

Cloud Services wywodzi się z grupy Blue Media. Zajmuje się dostarczaniem rozwiązań IT m.in. dla sektora finansowego i ubezpieczeniowego.  Spółka niedawno poinformowała o współpracy z grupą Bank of Africa, w ramach której strony wdrażają wspólnie platformę marketplace w 18 afrykańskich państwach. Platforma ta ma umożliwiać klientom wybór produktu oraz sfinansowanie zakupu za pomocą kredytu konsumpcyjnego.