Automaty gastronomiczne stanęły w ośmiu warszawskich sklepach Carrefour Express. Francuska sieć dyskontów rozwija nową usługę we współpracy z firmą Food Point.
Automaty z ciepłym jedzeniem w sklepach Carrefour Express
– Nawiązanie współpracy z firmą Food Point i wprowadzenie automatów gastronomicznych to kolejna innowacja, jaką wprowadzamy do sklepów franczyzowych Carrefour. Nasze dotychczasowe udogodnienia, takie jak kasy samoobsługowe, Scan&Go czy click&collect spotkały się z dużym zainteresowaniem ze strony klientów i zostały docenione przez naszych partnerów we franczyzie. – mówi Michał Florkiewicz, dyrektor sklepów convenience Carrefour Polska.
Nowe rozwiązanie pozwala na całkowite wykluczenie bezpośredniego kontaktu człowieka z żywnością, zaczynając od produkcji dania w porcjowanej formie, podgrzania go na parze, a na sprzedaży produktu przez automat klientowi kończąc. W ofercie znalazły się przede wszystkim tradycyjne, domowe posiłki. Są wśród nich klasyczne potrawy kuchni polskiej, takie jak bigos, gulasz czy fasolka po bretońsku, a wkrótce pojawią się dania z innych stron świata oraz dania sezonowe.
Porcje obiadowe przechowywane są w kontrolowanych warunkach chłodniczych, a po zakupie szybko podgrzewane – wystarczy 60 sekund. Danie można zjeść na miejscu lub zabrać je ze sobą na wynos w specjalnym opakowaniu – czytamy w komunikacie Carrefour Polska.
Test usługi Food Point odbywa się w 8 sklepach w Warszawie:
- Carrefour Express Warszawa, ul. Pory 55-57
- Carrefour Express Warszawa, ul. Ukryty Raj 1
- Carrefour Express Warszawa, ul. Żaryna 2b
- Carrefour Express Warszawa, ul. Pełczyńskiego 16
- Carrefour Express Warszawa, ul. Księcia Janusza 23
- Carrefour Express Warszawa, ul. Nugat 9
- Carrefour Express Warszawa, ul. Smoleńskiego 2
- Carrefour Express Warszawa, ul. Marywilska 62
To kolejna nowość od Carrefoura. Wcześniej francuska sieć udostępniła między innymi samoobsługowy sklep otwarty przez 24 godziny, 7 dni w tygodniu, czy Tank&Go – samoobsługowe płatności za paliwo na stacjach benzynowych Carrefour.